Workshop Schimmenspel

Je vindt de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor iedereen. Vul voor contact alstublieft het formulier op onze website in. Wij wensen u een fijne dag! Je vindt de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks...

Technische Informatie

 

Deze workshop moet plaats vinden in een ruimte die helemaal verduisterd kan worden. Houdt ook rekening met het feit dat de ideale afstand tussen de licht bron achter het doek en en het doek/scherm zelf 4 meter is. Dit betekent een speel-diepte van 5 meter. 

Stopcontact met stroom.

 

Inspiratie

 

Van jong af aan speelde Chris met schaduws en vooral de kunst van hand-schaduw. In de negentiende eeuw en de tijd daarvoor, was hand-schaduw-spel een populair entertainment. Het is een kunstvoorm die vraagt voor veel vingervluchheid en handigheid. Het lijkt simpel, maar is meer ingewikkeld dan het op eerste gezicht lijkt.

In de laatste jaren is op grote schaal schaduw theater met het hele lichaam populair aan het worden. Deze clip van 'Britain's Got Talent' laat zien hoe een getalenteerde groep acteurs een ontroerend verhaal kan maken met alleen maar schimmen...

De wereld van schaduw en schimmen is waarschijnlijk zo oud als de mensheid. Op een helder blauwe dag heeft iedereen een schaduw als partner - op een donkere nacht maken schimmen vreemde vormen op muren en plafonds. Schaduwen zijn wezens van mysterie en illusie. Schaduwen geven ook anonimiteit. Deze combinatie van illusie en afstand maakt schimmenspel een uitstekend onderwerp voor een workshop.

 

Workshop Inhoud

 

Chris Champion neemt een staand wit doek mee van liefste 5 x 2.5 meter en een speciaal ontworpen licht bron. Hij neemt ook diverse dramatische, ontroerende en komische theatrale voorwerpen die mooie schaduw-vormen geven mee.

Deelnemers gaan eerst aan de gang met eenvoudige oefeningen waarin de nadruk ligt op stilte, vertraging en duidelijkheid. Daarna gaan ze kijken naar diverse technieken die ze kunnen gebruiken zoals:  verkleining en vergroting, uitbeelding van emoties, vervreemding, werken met illusies enz.

Als de workshop lang genoeg duurt, gaan deelnememers zelf een stuk schaduw theater verzinnen en maken. Dit kan helemaal uit eigen fantasie ontstaan of gebaseerd zijn of een bekende verhaal of sprookje.