Circus Workshops

Een circus workshop is altijd leuk: leer een veer op de punt van je neus balanceren, of op een fiets met één wiel te rijden. Als schitterende hobby is circus in hoog tempo populair aan het worden in Nederland. Jongleren is op een aantal middelbare scholen een vast gedeelte van de gymnastiek lessen geworden. Het oefenen van circus vaardigheiden heeft een positieve invloed op de senso-motorische ontwikkeling van kinderen.

Ook in het bedrijfs leven wordt circus en jongleren steeds meer gewaardeerd. Niet alleen omdat jongleren een ideaal hulpmiddel is tegen stress, maar ook omdat een circusworkshop een uitstekende manier is om samenwerking, collegialiteit en teamspirit te bevorderen en naar een hoger niveau te tillen. Het stimuleert nieuwe manieren van denken, problemen oplossen en relativeren. Bovenal laat het mensen om zichzelf lachen.

Circus workshops zijn gezellig en goed inzetbaar bij veel gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan: festivals, evenementen, familiedagen, bedrijfsfeesten, buurtfeesten, (sport)verenigingen en veel meer...

Je vindt de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor iedereen. Vul voor contact alstublieft het formulier op onze website in. Wij wensen u een fijne dag! Je vindt de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks...

Inhoud

 

Deelnemers kunnen kennismaken met de beginselen van het circus-vak. Ook kunnen ze een specifieke vaardigheid onder de knie krijgen. In elk geval zullen ze gewoon een leuke middag of avond hebben. En dat is wellicht het allerbelangrijkste.

De workshops kunnen uit een of meerdere onderdelen opgebouwd worden:

Clownerie       Het ontwikkelen van een clownskarakter en slapstick-circusacts.
Jongleren       Met ballen, sjaaltjes, hoepels, kegels, devilsticks, diabolo, draaiende borden en chinees lint.
Evenwicht       Op stelten, éénwiel fiets, pedallo, ton, loopbal, danskoord en rolla bolla.
Acrobatiek      Buitelen, rollen, vallen en struikelen, balanceren en het bouwen van menselijke torens.

 

Deelnemers

 

Ervaring is voor deelname niet vereist. Workshops kunnen worden gegeven op absoluut beginners-niveau maar ook op niveau van gevorderden. Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het maximale aantal deelnemers is afhankelijk van het soort workshop en het doel ervan. Met intensieve begeleiding is het maximum aantal deelnemers 20. Voor meer informele workshops kan het aantal deelnemers tot 75 uitgebreid worden.

 

Ruimte

 

De grootte van de ruimte is sterk afhankelijk van het aantal deelnemers en aan de inhoud van de workshop. Heel vaak is de hoogte van de kamer minder belangrijk dan de grondruimte beschikbaar voor elke deelnemer. Geschikte ruimtes kan variëren van vergaderruimte tot gymzaal..