CHRIS CHAMPION
 
 
Circus,  Kindertheater  en  Straattheater
 T +31 (0)523 235831  * E info@chrischampion.nl
 

 
 

 
 
Themafeest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Franse Slag

De Franse Slag is niet gewoon een themafeest maar een avondvullend programma. Het verhaal speelt zich af in een 18e eeuws Frans dorp. Phillipe La Compte du Majoret en Hugo hebben in opdracht van Lodewijk XVI een hoogst culinair, muzikaal en theatraal feest georganiseerd. De historische feiten worden echter op een Blackadder-achtige wijze verdraaid en uit hun verband gerukt.
Het hele dorp is uitgelopen om onder leiding van Phillipe en Hugo de verjaardag van Koning Lodewijk te vieren. De festiviteiten worden echter bruusk onderbroken door een boodschapper met het bericht dat iemand onder de aanwezigen een moordaanslag op de koning beraamt.
Iedereen wordt verdacht. Ontsnappen is onmogelijk. Er volgt een uitgebreid onderzoek onder de aanwezigen. Men kan de verdenking van hoogverraad slechts van zich afwerpen door evident bewijsmateriaal tegen anderen aan te dragen. De dader wordt gevonden en op uitdrukkelijk bevel van de koning zal zijn of haar hoofd rollen.
De actie gaat in hoog tempo door naar een spectaculaire en onvergetelijke finale -een bloedstollende rechtzaak en een magische guillotine act. Maar, "Who did it?" wordt al snel vervangen door "Vive la Révolution!!" U en uw gasten komen er uiteindelijk goed van af.

U en uw gasten vormen de bevolking van het dorp. Iedereen krijgt bij de entree een positie in het dorp toebedeeld en wordt vanaf dat moment als zodanig behandeld. De actie wisselt af van korte centrale scènes op het podium tot animaties tussen het publiek


Technische gegevens

Programmaduur 4 uur
Plafond boven podium 2.5 meter minimum
Opbouw 2 uur minimaal

De Franse Slag kan in diverse formaten (met van 2 tot 5 artiesten) gespeeld worden. Welke formatie bij u past is afhankelijk van uw wensen (met of zonder live muziek), uw budget en het aantal gasten.
 
Bij voorkeur is dit feest geschikt voor besloten avonden van gezelschappen tot 150 personen.
Een strikt culinair draaiboek is gewenst voor deze feestavond.